Lëshohet drejt Marsit raketa më e fuqishme…

0
Të ardhurat nga klikimi i kësaj reklame shkojnë për projektin “Ushqimi për Jetimët”. Ndihmo me një klikim !
loading...

Raketa më e madhe SpaceX’s Falcon Heavy është lëshuar sot në Cape Canaveral për një udhëtim drejt planetit Mars. Kjo është konfirmuar nga Elon Musk, drejtori ekzekutiv i Tesla.
Raketa është nisur në ora 15:45, pak pasi ishte mbyllur dritarja e saj. Mjeti gjigant, i cili ishte shumë i fuqishëm është tërhequr nga çatia pa asnjë incident për të fluturuar mbi Oqeanin Atlantik.

Nga testimet e mëparshme ishte vlerësuar si një fluturim i rrezikshëm.
Nga The SpaceX CEO është thënë se ky flurim kishte shanset 50 me 50 që të ketë suksese. Me këtë debutim Falcon Heavy synon të bëhet mjeti më i mirë për nisjen që ekziston tani.

Duke ditur që Elon Musk është drejtori ekzekutiv i Tesla, ai ka vendosur që në këtë raketë të bashkangjitë edhe një veturë sportive pasi përtej orbitës së Tokës, moduli kryesor do të shpërbëhet, duke lënë udhëtarë dhe pasagjerin e tij, një manekin Musk, i cila është emëruar ”Star Man”, për të udhëtuar vetëm në një udhëtim 250 milion milje (400 milion km) në hapësirë të thellë.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here