Wednesday, January 24, 2018
Home Teknologji

Teknologji

Nokia 6 shfaqet para lancimit zyrtar

Ne e dimë se Nokia 6 (2018) lansohet nesër. Pajisja është vërtetuar edhe nga TENAA, që zbuloi të gjitha tiparet kryesore të saj. Sidoqoftë, ky çift i promove të rinj definitivisht është me vlerë...

50 artikujt më të lexuar në Wikipedia në 2017-ën

2017-ta ishte një vit “i çmendur” dhe këtë thotë edhe lista e 50 artikujve më të lexuar të Wikipedia, një kohë e shpenzuar në kërkim të një realiteti tjetër veç atij që jetojmë. Natyrisht ajo...

1989/ Si erdhi interneti në Tiranë dhe cili ishte portali i parë

Ishte viti 1989. Në Universitetin Politeknik i Tiranës (UPT) ndodhi një ngjarje historike: lidhja e parë e Shqipërisë me internetin. Katedra e informatikës në UPT realizoi një lidhje internet me Universitetin e Pizës në...

Mediat dhe Fejsbuku, fundi i një dashurie

Nga Franklin Foer Mark Zuckerberg lëvizi me shpejtësi, dhe në pak kohë shkaktoi një pështjellim të madh. Ka tronditur botën e gazetarisë, duke reduktuar në mënyrë radikale vlerën e reklamave digjitale, nga e cila varet tashmë...

Kjo është domethënia e vërtetë e shkronjës E në celular

Celularët e mençur e kanë ndryshuar botën, kjo është e sigurt. Por, pavarësisht teknologjisë së zhvilluar, celularët e mençur shpesh i kanë disa momente të këqija të tyre nga koha në kohë. 3G, 4G dhe pikat...

Si rrallë herë njerëzit ngrenë padi drejt gjigandit Apple

Pak ditë më parë, Apple pranoi se ngadalëson modelet e vjetra të iPhone-ve për të zgjatur jetën e baterisë. Sigurisht, kjo nevrikosi shumë konsumatorë dhe momentalisht janë dorëzuar dy padi kolektive në Shtetet e...

Zbulohet teksti i SMS-së së parë të dërguar 25 vjet më parë

Mesazhet në telefon kanë ndryshuar mënyrën e të komunikuarit mes njerëzve duke tejkaluar kufijtë. Dërgimi i një mesazhi përmes telefonit mbush plot 25 vjet. Dhe e dini se teksti i parë i dërguar është “Gëzuar...